present till värmland


I torsdags skickade jag iväg en liten present till Värmlandsskogarna. Vargen (också känd som Ida) har flyttat ifrån ön för att gå en underbar kurs i sina hemtrakter. Det är ju inte utan att man saknar henne när hon är så långt bort.

Presenten blev en specialbeställd muggvärmare! Just denna föreställer TARDIS; en tidsmaskin/rymdskepp från sci fi serien Doctor Who.Bilden är samvetslöst snodd från Vargens facebooksida.Nu ska jag fortsätta med mina beställningar. Det är otroligt roligt!

KursivaLivem älskar dig?


För att fortsätta på gårdagens tema så vill jag visa en helt suverän video av gwatsky där han återskapar scener ur filmer från sin barndom. 
KursivaLi

tillbaka till framtiden


Tittade in på Niotillfem (som är en av favoritbloggarna) och fann en helt fantastisk bildserie av fotografen Irina Werning kallad Back to the future.

Projektet går ut på att återskapa bilder från barndommen, och det är helt otroligt.Det är otroligt hur lite folk faktiskt förändras.


KursivaLi


garn och såntFina nyköpta garner! Marks & Kattens PET-garn och två nystan av Järbos Molly.


Nygjorda små isglass-vantar som jag tänkte ge mitt nya kusinbarn.

 

Läxhögen. URK.

 

KursivaLi

 


garnkonst

 

 

Hittade denna fantastiska musikvideo idag, gjord i stopmotion med hjälp av stickor och garn. Jag kan inte ens föreställa mig hur lång tid det tog att göra den här videon. Vackert!

KursivaLi

 


inspiration för förkylda stickerskorweheartit.com

, , , ,

jag kan va allt det där du ville ha, det fixar väl jag
världens bästa stickklubb


Det har varit en fin, men lite ostadig dag. Jag vaknade upp och var ganska rejält förkyld, men gav mig iväg till skolan ändå. Jag lyckades faktiskt uppnå saker där idag. Heja mig!

Nu på kvällen har jag varit på världens bästa stickklubb, ätit gott och stickat järnet med mamma vid min sida. Idag diskuterades den kommande stickfestivalen (som det kan läsas mer om på Stickklubbens blogg). Jag är väldigt uppspelt inför detta och kommer förhoppningsvis att hålla i en liten workshop om virkning och amigurumi. Underbara Elin, som startade Stickklubben, har också gjort ett inlägg om mig och mina muggvärmare här i klubbens blogg. Det var många som berömde mig för dem idag och jag kände mig alldeles varm och fluffig på insidan. Tack! Tack också till er som beställt muggvärmare av mig. Ni vet inte hur glad jag blir!

Nu ska jag krypa ner under femtioelva filtar, dricka te och ha en värmekudde på fötterna. Jag har nu kommit fram till sista delen i boktrilogin The Hunger Games och har varit fast sen första sidan. Kanske kan jag glömma bort min förkylning en stund om jag läser mig bort i Katniss Everdeens fantastiska värld.KursivaLi

motion city soundtrack


I’ve got a lotta things to do tonight
I’m so sick of making lists
Of things I’ll never finish

 

I wonder if I’ll ever lose my mind
I tried hard for awhile
But then I kinda gave up

 I’m just trying not to think as much as I used to
Cause "never" is a lonely little messed up wordI feel helpless for the most part
But I’m learning to open my eyes
And the sad truth of the matter is
I’ll never get over it
But I’m gonna tryI so want to get back on track
And I’ll do whatever it takes
Even if it kills me

kreativitet kräver mod


Jag har kommit fram till att jag älskar att skapa. Det är liksom det som verkligen gör mig lycklig. På riktigt. Och ingenting, verkligen ingenting, ska få stå i vägen för det. Inte ens jag själv och mina irrationella rädslor.

Idag anmälde jag mig till RFSL Ungdoms projekt Tusen bilder, tusen ord. Detta är ett konstprojekt för HBTQ-personer upp till 26 år. Projektet kommer bland annat innehålla drama, foto, kermaik och textil. Precis sånt som jag vill göra. Men (varför alltid detta men) jag är en enda stor röra av känslor och knas. Jag tror jag håller på att dö av nervositet. Att börja i en grupp med individer jag aldrig har träffat innan känns svårt och jobbigt. Men jag vill. Jag älskar ju sånt här. Jag har lovat mig själv att försöka; för vinsten kommer bli så otroligt stor.

Hela resan avslutas med en tripp till Göteborg där vi får lära oss att anordna en konstutställning. Sounds perfect. In every single way.

 

Jag håller med Matisse.

KursivaLi, , , , ,

fler muggvärmare

 

Jag är otroligt förtjust i muggvärmare. De är roliga att göra, praktiska, fina och personliga. Kaffet/teet håller sig varmt längre, man bränner inte fingrarna på den heta muggen och det blir så fint och mysigt att hålla i.

 


Senaste alstret med vitt ullgarn och rosa knappar.


En av de första muggvärmare jag gjort. Med ett litet filthjärta på.

 

Flätstickat mohair-garn. Så otroligt gosigt att hålla i!

 

Om du känner att du behöver en sådan här skapelse så tveka inte att fråga mig. Jag gör väldigt gärna en personlig muggvärmare till dig utefter dina önskningar (och jag behöver alltid nya uppdrag).


KursivaLi

, , ,

hundkärlek


Det är nästan det mysigaste som finns att bli väckt av en illaluktande hundgäspning i ansiktet och tassande på armen. Människa, hallå, jag vill gosa nu! Vakna! Då gäspar man tillbaka och slänger täcket över huvudet på henne. Rsultatet blir våldsamt gos och trivsamt knorrande. En blöt nos i armvecket och en slick på näsan gör väl morgonen för vem som helst?Efter frukosten promenerade jag och Bella till kommunkontoret för att posta ett brev till min chef. Det är underbart att vara ute och gå med henne nu för tiden. Hon har liksom lärt sig vart den osynliga gränsen går. Hon vet att det är okej att dra ut kopplet på min vänstra sida, för där kör det inga bilar och är säkert. Hon vet också att det är okej att stanna och sniffa på saker, så länge som man hinner i fatt igen innan kopplet tar stopp. Det stora nej-momentet är att rusa förbi mig och att gå framför mina ben, något som hon nästan helt har slutat med.Den enda gången när Bella vill rusa förbi är när hon vet att vi snart är hemma; då blir det ibland dragkamp emellan oss. Ett supereffektivt knep finns dock att ta till när det är vattenpölar eller lerigt vid vägkanten. Då går man så nära vattenpölarna att hon inte kan tränga sig förbi utan att sätta tassarna i vattnet. En liten renlig Schipperke sätter inte fötterna i äckelpäckel i första taget. Om vatten saknas får man ta till andra knep och vara lite uppfinningsrik. Jag är lite mer envis än Bella, så jag vinner många små segrar. Bella har blivit min hund, på något vis. Hon har bestämt sig för att vara min sängkamrat och soffgosare. Och jag älskar henne fruktansvärt mycket. Hundkärlek är underbart.


KursivaLi

, , ,

om att göra ingenting och att ge löften till sig själv

 


Jag tittade in på stickerskan AnMaja's blogg och fann en länk som jag tyckte väldigt mycket om. Och vad gör man på den här sidan då? Absolut ingenting. I två minuter. Hur ofta tänker du på att bara sätta dig ner och göra ingenting egentligen?

Idag avlade jag ett löfte till mig själv som jag absolut måste hålla. Jag tycker man måste lova sig själv saker ibland, annars är det så mycket lättare att låta bli att genomföra dem. Berätta sedan för så många som möjligt om ditt löfte så att du verkligen inte kan komma undan. Jag lovar att jag från och med nu ska ta hand om mig själv och bli frisk. Om åtta månader ska jag ha gått ner tio kilo, genom motion och kostförändringar, och ha slutat med min sömnmedicin. Det är mitt löfte till mig själv.

Nu ska jag - efter 12500 steg - krypa ner i min säng och försvinna in i bokens värld. God natt.


KursivaLi

hopp för mänskligheten?


Jag hittade den här bilden när jag surfade omkring på världens bästa Tumblr och kände hur hjärtat bara svällde i bröstet. Visst, jag är ganska blödig, men det här är vackert. Här är ett exempel på varför jag aldrig ska ge upp hoppet på mänskligheten, trots att jag hatar världen varannan dag. De slåss för samma frihet, samma land och samma rättigheter; just då och där kvittar det att de inte delar religion. De är alla människor som är värda att leva. För en gångs skull så är det det enda som räknas.


KursivaLi

, , ,

skapelse: muggvärmare


Egentligen borde man alltid använda muggvärmare. Särskilt jag som kan låta kaffet stå i en timme innan jag dricker det. Trots att jag faktiskt gillar kallt kaffe så kan det ibland vara lite irriterande. Igår gjorde jag färdigt denna lilla skapelse:Den blev för "ruffig" för att ge bort i present, så den får bo kvar hos mig. Jag är ganska förtjust i den. Skön och gosig att hålla i är den också!


Keep calm and put the kettle on!
KursivaLi

sunday evening lunaticJag tänker nu avnjuta resten av kvällen med en kopp te och novell-skrivande. För tillfället känns det inte som om jag åstadkommer någonting, och det gör mig frustrerad. Jag vill måla, teckna, sticka, bygga, skriva, pyssla och allt annat samtidigt. Det är svårt att få något gjort när man sliter sig själv i femton olika riktningar. Imorgon planerar jag dock att kolla hur mycket ProMarkers kostar i staden. Där har vi ännu en sak jag vill göra. Kanske kan man få ändan ur någon gång och göra färdigt ett projekt. Vem vet, jag kanske överraskar mig själv.

För övrigt så ser jag grannens flat-screen från mitt fönster. Undrar om man kan övertyga dem att se på något bättre?


KursivaLi


bluebox

 
Blev lite lätt kär i sidan bluebox.se igår när jag surfade omkring. Bland annat vill jag verkligen ha microvågstofflorna som fungerar som vetekuddar. Himmelriket för frusna tår. Dessutom fanns det en hel del födelsedagspresenter till en vän som snart fyller år. En liten guldgruva.


KursivaLifredagsmys


 

Det svarta oformliga i hörnet, med ett garnnystan på rumpan, är den lilla belgiska skeppshunden. Hon är en gosig hjälpreda som gärna är mitt i smeten.

Nu ska vi krypa ner i sängen och läsa lite innan vi svimmar av trötthet.

KursivaLijag är så arg


Jätte, jättearg. Och varför är jag det då? Det vet jag fan inte. Kanske är det för att jag är trött? Kanske är det för att Sveriges regering är en stor fet klump av irriterande jävlar? Kanske är det för att jag är trött på att vara pank? Kanske är det för att människor i allmänhet borde hålla käften när de inte har något trevligt att säga?

Ingenting, ingenting, känns litet nog för att vara arg över idag.
Jag ska gå och äta lunch nu. Sen ska jag mörda saker på Super Mario Galaxy. Det kanske känns bättre då.

KursivaLi

jag vet att godis är dåligt


Det har varit en sån där dag då man, utan att klaga, skulle krypa tillbaka under täcket och stanna där. Och gny lite. Men det har jag inte gjort! Jag har fått en panikattack, varit hos sjuksyster och haft Programmering; och överlevt. Det är nästan så man förtjänar en guldstjärna för good efforts. Jag köpte lite (eller mycket) godis till mig själv istället för guldstjärna. Jag vet, jag vet. Godis är dåligt. Shut up.

Nu har jag i alla fall överlevt veckans jobbigaste delar och kan slappna av med Stickklubben och stickerskorna ikväll. Jag har längtat hela veckan! Jag kommer dessutom bjuda stickerskorna på Oscars och mina fina bakverk och vinna lite pluspoäng.

 

Sådär ja. Sminkad och klar. Nu: Stickklubben!

 

KursivaLi

 


torsdagsbakning med favoritpojken


Jag är, som bekant, student på heltid. Men jag har också en liten extrabror vid namn Oskar som jag tar umgås med på onsdagar och vissa helger. Vi gör alltid trevliga saker som att se på film, spela tv-spel och surfa. På senaste tiden har det varit väldigt mycket Sean Banan (rompaaaaah).

Oscar kom klockan 18.00 och vi bestämde oss för att baka lite gott. På agendan stod muffins och brownies. Muffinsarna vann pris för vackraste bakverk medan browniesarna vann för godast! Det som satte pricken över i var den fantastiskt goda vita chokladen i smeten. Det blev minst sagt sjukt gott.

 

Efter baket så förflyttade vi oss till wii:et och körde bland annat Super Mario Galaxy och Mario Kart. Det var en trevlig kväll (som alltid) med fikande och mys.

 


Nu ska jag dock krypa ner i min säng och läsa lite ur den sjukt spännande boken Hunger Games av Suzanne Collins. Bella har redan börjat.

 

 

KursivaLi

 


revolutionsromantikern?


Här sitter jag i Sverige, det neutrala landet falukorv, tjugo år gammal och knappt torr bakom öronen. Jag påstår mig inte veta något alls om utrikespolitik eller efterdyningarna av en revolution, men jag påstår mig vara en revolutionsromantiker.

Mubarack står orubbligt kvar som landets ledare; lite som en trotsig femåring. Allt som fattas är att han tjurigt plutar med läpparna. Han försöker vinna sitt folks medlidande genom att påsta att hans liv har varit svårt. Visst, det kanske det har, Mubarack, men folkets vilja är tydlig: Just go. Nattens tal var som att hälla besin på elden och den flammar nu starkare än innan. De hundratusentals män och kvinnor som står samlade på torget tar av sig sina skor och viftar dem mot Mubaracks inställsamma ansikte.


Och här sitter jag, som sagt, i Sverige med mitt nybryggda kaffe och oroar mig för vilken buss jag ska ta till stan imorgon. Kontrasterna mellan mig och Egyptens upprörda folk är så stor att det är skrattretande. Men jag, trots min tillkortakommanden, är förtjust över det som händer i Egypten. Utan att propagera för våld står Egyptens folk enat och kräver det som är deras mänskliga rättighet; demokrati och frihet. Och inte nog med det, folket sammarbetar med militären för en fredslig process.

Trots att Egyptens folk nu står utan buss-och-tågförbindelser, mobilnät och internet så fortsätter de samlas på torget. Fler och fler för varje timme. Vissa har gått i flera timmar för att komma dit, eftersom bussarna inte går längre. Google har offentliggjort tre telefonnummer som man kan ringa till från Egypten och Twittra nyheter under taggen #egypt. Världen håller andan av upphetsning. Vad kommer nu att hända?

Jag upprepar en facebook-status jag använde igår: Alla verkar vilja att Mubarack ska avgå, förutom Mubarack. Take a hint?

Revolutionsromantikern har talat.


KursivaLi


P.S. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
RSS 2.0