jag gillar:


  • ljudet av koppar som krockar.
  • naglar som seglar över huden på mina armar.
  • den enkla glädje som uppstår när man hör en låt man tycker om på radion.
  • att få en främmande människa att le.
  • ljudet av en skrivmaskin.
  • att teckna och se något nytt växa fram.
  • att dricka nybryggt kaffe på ett mysigt café.
  • att höra orden: jag älskar dig.
  • handskrivna brev på posten.

KursivaLi

i can't tell you how it really is, i can only tell you what it feels like


När all press släpper taget känns det som om tusentals tyngder bara ramlar av axlarna. Det känns som om man gått framåtlutad så länge att man inte minns hur det är att gå rakryggad. Man får lära sig om igen hur det känns att finnas till utan konstant stress. Det är jobbigt att släppa taget, men det är också väldigt nyttigt att lära sig göra det.

Jag har planerat en mysig morgondag utan stress eller måsten. Jag tänker gå till Kunskapsnavet och ordna upp alla kurserna, släntra till ett café och fika. Jag tänker skriva lite och kanske möjligtvis teckna eller fotografera. Bara ta det lugnt, andas och finnas till. På kvällen går jag över till Oscar och tar det lugnt med honom. Allt kommer bli bra igen. Jag måste bara andas.

 

KursivaLi


god fancies me just the way i am


Förlåt för att jag försakat dig. Tumblr är ondska och frestelse. Jag har faktiskt saknat dig, bloggen. Faktiskt. Det är bara så att jag får så mycket kommentarer och träffar så många spännande människor på Tumblr. Det är roligt. Du är lite tom och ödslig, bloggen, fast jag gillar dig ändå. Vi har en annan relation, du och jag. Förlåter du mig? Åh, vad bra.

Det är väldigt mycket drama i mitt liv just nu. Ibland tror jag att man kan få lite för mycket drama. Om allt bara kunde lugna ner sig lite så att jag kan få andas så hade jag varit väldigt tacksam. Jag är inte precis typen som tycker om fart och spänning jämt. En lugn kväll i pyjamas med chips och film är lite mer min grej. Så snälla drama, lämna mig och min familj ifred en stund. Vi behöver titta på film i pyjamas. Dessutom behöver jag slippa att vara hyper på kvällarna (och just nu). Tack.

Morgonen spenderades på Strömssons Bageri med kaffe och NaNoWriMo planerande (läs mer om NaNoWriMo här eller här). Att sitta på caféer och skriva måste vara en av de mysigaste sakerna man kan göra här i livet. Man ska uppskatta de små tingen; som gott kaffe och knapprandet från ett tangentbord. Jag gick sedan till min optiker för att fortsätta diskutera användandet av linser. Vi har diskuterat detta ämne i en och en halv månad nu, tror jag, men det går framåt i alla fall. Jag har också upptäckt att jag har en liten, liten crush på henne (och vill helst inte diskutera linser). Jag måste sluta med det. Det är inte hälsosamt att få crushes på folk hela tiden.

Imorgon får jag åtminstone pengar och ska fika järnet med mina älskade vänner. Nu behöver jag titta lite på film och varva ner.


KursivaLi

fangirl.


Det är jobbigt när man har så mycket beundran och kärlek i sig att man inte vet vart man ska göra av den. Jag vill typ släppa ut allt, men vet inte riktigt hur. Det är ju inte precis en negativ grej, det är bara det att det känns som om man ska spricka om man inte får ur sig det. Jag har åtminstone fått iväg mitt brev till Alexander (<3). Jag skickade det till HBO:s True Blood set. Nu hoppas jag bara att det kommer dit det ska (och att det kommer något tillbaka)!


Jag har jobbat mina första timmar också. Var på äventyrsbadet med Oscar, syskonen och Rasmus. Jag hade jättekul och var så glad för att Oscar är lika vatten-galen som jag. Jag lekte och lekte. Jag ska jobba lite till på torsdag kväll och mysa med lille pöjken.

Okej, för tillfället är jag en giant fangirl och hänger mest på Tumblr och Weheartit. Jag har försakat min blogg litegrann, men kommer nog igång igen. Mitt liv är inte särskilt spännande för tillfället.

KursivaLi

Tre ting jag vill ha nu på direkten:1: Alexander Skarsgård. Han kan få bo i min säng (under täcket blir nog bra).2: Alexander Skars... Nej, jag menar CSN-bidrag. Jag är så pank, så pank.3: Massor av onyttiga saker (som jag absolut inte bör äta).

En flicka som är stark


Idag kom det, ärligt, fram en sopgubbe till mig som sniffade i luften omkring mig och upplyste mig om att jag luktade gott. Sedan pekade han försynt på soppåsen han höll i handen och sa att sopor luktar ju inte så gott. Vad säger man? "Tack underliga man för att du tycker jag luktar godare än soporna du umgås med" eller "Tack lilla sopgubbe för att du luktar på mig offentligt". I vilket fall så borde jag kanske ta det som en komplimang. Jag luktar ju inte sopor i alla fall, och det är ju alltid nåt.

Jag har planerat jobb med pöjkens föräldrar idag och första riktiga utflykten blir till äventyrsbadet med Erik, Emma och Rasmus. Jag ser fram emot det jättemycket! Jag tror vi kommer ha väldigt kul eftersom vi båda tycker om vatten (och är barn i sinnet). Det var trevligt att planera och fika med Marit och Martin, och dessutom så är det näst intill ett drömjobb med flexibla arbetsgivare/vänner och en ursäkt att få leka. Jag är jätteglad för att jag får denna chansen! Dessutom känns det bra att få lite lön så att jag kan börja betala tillbaka de massiva skulderna jag har hos mamma och pappa. Det suger att vara fattig och låna pengar jämt och ständigt.

Imorgon ska jag plugga lite webbdesign och franska, sedan bär det av till Kalmar för fika och mys med Sara och Josefine. Jag ska också försöka klämma in ett besök på gamla arbetsplatsen och hälsa på de trevligt människorna där. Och kontakta csn. Usch.

Mimikry - En flicka som är stark
KursivaLi


Fuelled by Cafe au Lait


Mina underbara mormorskängor kom idag! De är så vackra, och så förvånansvärt bekväma. Jag har stapplat runt lite i dem idag, och min nya fina kappa, och är faktiskt väldigt nöjd. Mycket bra köp. Dessutom välbehövligt för det var sjukt kallt ute idag.

Kvällen spenderades i Kalmar på gitarrkurs och universitetsbiblioteket. Det har varit en lugn och stressfri dag och snart är det nog dags att sova. Kroppen börjar att hinta om att den vill vila, och det är bäst att lyda innan den ångrar sig. Imorgon ska det läggas upp schema för nya jobbet, pluggas och tränas.

Oh, här är en liten sneak-peak på brevet som kommer skickas till Alexander Skarsgård inom kort:


Han är i Sverige för tillfället, enligt mina källor, och jag vill gärna få iväg brevet innan han åker tillbaka till True Blood-inspelningen igen. Längtar efter säsong 4 och en möjlig Sookie+Eric pairing. Bill kan få Sam istället. Håhå.


KursivaLi

jag skulle, ärligt, kunna göra vad som helst för digKärlek ska vara (och är) som kaffe; starkt, varmt och beroendeframkallande. Och det finns så många former att välja mellan. Kärlek till sin bästa vän. Kärlek till sin familj. Kärlek till en väns barn. Kärlek till en främling. Och den där upp-över-öronen-kärleken som får benen att dansa och rösten att sjunga alldeles av sig själva. Obesvarad, eller inte, så känns den. Allt som händer gör det av en anledning; och vissa händelser som inträffat på senaste tiden har fått mig att inse hur viktigt det är att låta sig själv älska och våga. Det låter lite hippie, men ibland är hippie bra. Vad jag önskar att jag kunde behålla den här känslan i en burk och ta upp och titta på den när jag känner mig nere.Jag fick ett underbart paket på posten och ett fint brev idag. Ingenting värmer så mycket som post. Jag tror mänskligheten bara förknippar post med räkningar och kronofogden nu för tiden. Tänk vad glad man kan bli när det dyker upp ett tjockt kuvert fyllt med presenter! Doftljuset står och brinner bredvid mig just nu och luktar väldigt gott. Älgarna är dessutom helt bedårande.

Nu ska jag skriva ett brev, lukta på mitt ljus och kanske, möjligtvis se på en film. Eller så ska jag läsa min älskade En Geishas Memoarer. I vilket fall som helst så mår jag bra idag.

Swedish Sin - Billie the Vision and the Dreamers
KursivaLi


this guy has been awake since the second world war


Okej hjärna, nu gäller det. Ska du besegra ditt sötsug en gång för alla, eller ska du fortsätta vara slav åt sockret? Imorgon, ja du, då hjärna kommer du få en fetstor chock när du inser att du inte får mer socker-pumpade matvaror. Är det verkligen värt det när man mår så dåligt efteråt? Både psykiskt och fysiskt? Nej. Inte det minsta. Stackars dig hjärna, som får lov att dras med mig och mina impulser. Både sockerstopp och skivstång imorgon. Håhå.

Bloggen är uppdaterad och fin! Det var sjukt pilligt, men väldigt kul att faktiskt kunna förstå alla dessa kodmallar och siffror. Imorgon är det faktiskt meningen att jag ska börja läsa webbdesign, men det blir inte så eftersom NTI-skolan verkar ha problem med att göra saker rätt. Det ska bli roligt i alla fall, om nu skolan kan lösa skiten de har försatt mig i. Jag ska ringa till dem imorgon, plus att jag måste lösa situationen med CSN och kunskapsnavet. Stor suck. Men det kommer lösa sig. Jag är inte så bra på det där med tålamod ibland bara.

Jag har börjat tillverka en supersnygg halsduk till vintern som jag hoppas kommer bli klar innan det blir för kallt. Den är stickad med hålmönster i grå akryl-mix. Innan den är klar kommer den vara ungefär en och en halv meter lång och ihopsydd till ett stort O. Jag blev inspirerad av en underbar halsduk jag hittade på New Yorker när jag var urfattig. Men, tänkte jag, jag har stickor och massor av garn hemma som bara väntar på att få bli någonting fint. Jag började igår och har kommit en liten, liten bit. Den är väldigt bred också, så det kommer ta sin lilla tid. Jag håller tummarna för att minusgraderna håller sig borta en stund till.

Nu ska jag sova lite, och inte drömma mardrömmar. De förföljer mig lite för tillfället.
Who needs sleep - Barenaked Ladies


<3
KursivaLi

Mormorskängor.


I morse vaknade jag av att jag skrek. Det har aldrig någonsin hänt mig förut och jag blev så chockad att jag bara låg där och stirrade upp i taket i flera minuter. Till slut somnade jag om igen och mardrömmen bara fortsatte som om jag aldrig vaknat. Jag väckte mig själv igen på samma sätt. Vad jag drömde om är hemskt personligt och inte det minsta roligt att berätta om. Dock tror jag att den här drömmen är inspirerad av verkliga händelser, vilket inte gör det hela så mycket bättre. Känslan från drömmen sitter liksom kvar i kroppen när man vaknar.

Mår lite bättre denna kväll om man ska jämföra med tidigare kvällar denna veckan. Ska krypa ner i min säng alldeles straxt och läsa En Geishas Memoarer för typ femtioelfte gången. Den är så sjukt bra att jag kan läsa om den och läsa om den utan att tröttna. Den, Da Vinci Koden och Twilight-serien kan jag knarka i oändlighet. Jag ska försöka glömma bort att skolan och csn bråkar med mig (bastards). Fast det är inte lätt. Det är mänskligt att fela, jag får försöka komma ihåg det när jag blir sådär förbenad på dem. Jag är oändligt tacksam över min tålmodiga familj, älskade Sara och alla gosiga djur som finns omkring mig. Jag vet allvarligt talat inte vad jag skulle vara utan er. Jag skull troligtvis ligga under min säng och hyperventilera.

Mamma lät mig använda sitt Ellos konto så att jag äntligen kan få en ny jacka och ett par vinterstövlar. Åh, lycka! Jag blir så pillimarisk och vill köpa allt, men jag var faktiskt väldigt duktig. Jag beställde två jackor (förhoppningsvis passar en av dem), ett par träningsbyxor till friskis och dessa underbara, fantastiska skor:


Det är ju så att man vill gråta, nästan. Jag har letat överallt efter ett par som inte kostar apa, och dessa är helt perfekta. Precis så som jag vill ha dem. <3 Kan knappt vänta på att de ska komma. Dessutom har Sara skickat ett paket på posten som jag längtar mig galen efter. Jag älskar att få post. Särskilt paket!

Nu: sängen. Inte: tänka. Bara: läsa.

KursivaLi

RSS 2.0