Rost och en ologisk värld.


Jag undrar varför det bara är reklam för klamydia på min blogg? Finns det något särskilt skäl för detta, eller är det bara någon som tyckte att det passade bra här? Jag känner mig lite stött nu. Inte okej.

Dagen blev inte riktigt som planerat. Ingen linsprovning, inget friskis. Allt är CSN:s fel vill jag påpeka. De upplyste mig om att mina pengar kommer två dagar sent. Två. Så imorgon ska pengarna vara på kontot eller så får jag lov att skicka hotbrev. Men jag spenderade morgonen med plugg på bibblan. Supermysigt att vara omgiven av alla dessa historier, dock lite distraherande ibland. Jag sprang på Carina två gånger och pratade lite om hur det var med alla på min praktikplats. Sen gick jag och hälsade på Emma och hämtade hem första säsongen av Star Trek: Voyager. Nerdtastic! Cyklade en runda på nya cykelvägen också. Öland är underbart.

Krama ett träd, det är bra för dig. Jag lovar.




My shiny, new, rusty bike Captain Jack! Han är en herrcykel, faktiskt.


Imorgon, om CSN behagar skicka mina pengar, ska jag plugga lite i stan och träna. Det blir ett pass med skivstång. Pfft... Det blir nog ingen vacker syn. Men jag ska ha armmuskler. Sådeså.

Nu ska jag fortsätta vara förvirrad, för att världen är helt ologisk nu för tiden, och väga in mig. Usch.

God natt!
KursivaLi

Försvunnen.


Vart är min mascara? Suck. Jag köper aldrig dyrt smink. Den här mascaran var undantaget som bekräftar regeln. och nu har den lilla jäveln smitit ifrån mig. Förlåt mascara för att jag inte använder dig lika ofta som jag borde! Kom tillbaka!

Nu ska jag läsa lite franska innan det bär av mot staden och lins-provning. Ska svettas skiten ur mig på ett spinningpass ikväll. Dö, fett, dö.

Kyss
KursivaLi

Ny handväska och blöta skor.


Det kan inte vänta längre. Det är dags nu. *gör invecklad fri-idrottar-slå-sig-på-kinderna-dra-i-tröjan-grej*
Ser du den där lilla mätaren där? Den till höger med ett litet hjärta på? Den berättar för dig exakt hur många kilon du behöver gå ner för att vara hälsosam. Ser du, kvinna? 20,5. Absolut. Yes. Efter ditt första delmål, 4 kg, får du ta hål in öronen. Ser du, motivation också! Tänk dig att vara 4 kilo lättare och ha hål i öronen. Fabulous, eh?

Gick för övrigt till Kupan idag, för att kunna säga att jag rört på mig typ, och hittade en helt underbar liten väska plus sex böcker. Mycket bra fynd för under en tjuga, tycker jag. Regnet öste ner och jag trivdes hur bra som helst på promenaden. Jag älskar vatten. Regn är sjukt härligt. Dock blev conversen lite blöta. Jag hoppas de har torkat till morgondagens äventyr.



Blev erbjuden ett superjobb idag! Blir inte så många timmar, men det kan jag leva med. Ska ta hand om en superhärlig unge (som jag skulle kunna stuva ner i väskan och ta med mig hem) och kommer vara anställd genom kommunen och ta hand om honom på vissa utvalda "avlastningstimmar". Jag trivs så bra med den här pojken och är god vän med hans mamma. Jag har dessutom suttit barnvakt för honom flera gånger innan. Ska höra av mig till hans mamma imorgon eller på onsdag för att snacka igenom alla detaljer. Lite pepp på detta är jag minsann.

Nehe, nu är jag nybadad (luktar gott, dessutom) och bör gå och lägga mig. Klockan är ställd på rimlig tid, träningsväskan packad och franskaböckerna nedstuvade i den nya handväskan (jag skiter fullständigt i om den är för liten, den är för vacker för att lämnas hemma).

KursivaLi

Patetiskt.



Det här är fan inte klokt. Jag tycker synd om de stackarna som bor i Filipstad och har den här mannen som kommunpolitiker. Vad i helvete?

Egentligen borde man bara skratta åt det. Det är ju precis sådana här människor som är Sveriedemokrater (ursäkta mina fördomar). Stå för dina åsikter, eller ha åtminstone koll på vad dina åsikter är. Patetiskt.



Manic Monday.


Och så var det måndag. Förkyld och frusen är jag, men jag lyckades nog skrämma bort febern i alla fall. Jag saknar den inte och hoppas innerligt att den håller sig långt borta.

Dagen är fylld med franska-plugg och jag planerar inte att lämna huset idag. Ska lägga mig i min säng och memorera räkneord och glosor. Det är i alla fall varmt under mitt täcke. Mys.

Imorgon ska jag in till stan. Linser ska provas ut och jag kommer inte vara glasögonnörd de närmaste veckorna. Väldigt konstigt, måste jag säga, men skönt. Förhoppningsvis kostar inte linserna apa. Jag lever ju på studiemedel (och mina föräldrar). Senare på dagen bär det nog av till Friskis. Tänkte förnya mitt medlemskap och börja röra på fläsket. Äppelpajen från igår behöver tränas av. Hrm. Jag tror det blir afrodans. Jag älskar att dansa.

Nehepp, nog med undvikande. Marsch mot franska-glosor!

Au Revoir.
KursivaLi

Boo-frikkin'-hoo.


Uuuurk. Jag vill krypa under mitt täcke med en varma koppen och dö lite till en romantisk komedi. Jag vill att någon ska ligga bredvid och klia mig på ryggen och hålla mig varm när jag feberfrossar. Urk, urk, urk, vad det suger att vara singel ibland.

Lillebror smittade mig (he will pay later) med förkylning och feber. Tack. Ska lägga mig och gny i sängen. Kanske högst ska lägga huvudet på en hög kudde så jag ser tv:n. Jag vill se på filmer med Rpattz men har inga fler som jag inte redan sett.

Twilight igen? Jag kan skylla på att jag är sjuk så behöver jag inte skämmas över det.


FITSPÖHGURGL. .___.
That's what I'm talking about.



Söndag, ack, söndag


Det är ännu en gång morgon. Söndag, ack söndag. Men kaffet står bredvid mig och dagen kan vara räddad. Nästa vecka blir ganska intensiv, med mina mått mätta såklart, men jag hoppas att jag får ut mycket gott av den. Jag ska bland annat träffa Sara, prova ut linser och förnya mitt medlemskap på Friskis. Eller jag ska förhoppningsvis göra detta eftersom CSN behöver skicka mina pengar först. Håller tummarna för att de får ändan ur på måndag.

Idag ska det provas ut nya joggingskor. Ja, jag är faktiskt allvarlig den här gången. Fat be gone. Tio kilo ska av! Minst! Jag tror Biggest Loser har frammanat detta beteende. Den nya säsongen har ju rullat igång på femman. Man blir inspirerad och ganska blödig när man tittar på det. Men mest av allt blir jag avskräckt från att släppa taget om min kropp. Jag tänker inte sitta framför tv:n om några år och vara i samma sits som dem. Aldrig.

Familjen skulle ha gått på bio igår, men lillebror fick feber så det blev hemmakväll istället. Vi hyrde Avatar på boxen, och gee vad jag gillar den filmen. Det finns inte ord för att beskriva hur vackert gjord den är. Den är så fascinerande. Jag får gåshud när de talar om Eywa, eller när Ewya's frön svävar omkring i luften som små lysande maneter. Avatar är en film jag skulle kunna se om och om igen utan att tröttna. Man hittar alltid en ny liten detalj som är helt och hållet otrolig.

Nu ska jag snart åka till stan, ignorera tankarna som störde min sömn i natt, och hitta ett par Nike's att jogga i.
Ett måste i handväskan idag: Coca Cola Vanilla Lip Smacker. Yum.

KursivaLi

Rpattz är ett utmärkt tidsfördriv.



Ett så kallat work in progress. Rpattz är härlig.

På hög.


Så, jag sitter här och funderar på vad det är som gör mig till mig. Är det de extra kilona? Kärleken till blyertsfläckar på händerna eller behovet av kaffe? Jag vet inte så noga, men jag tror att jag är ungefär som mitt skrivbordshörn.

Väggen över skrivbordet är fylld med bilder av sånt som betyder mycket för mig. Litteratur, musik, familjen, politiska åsikter och film. På en hylla mitt i detta kaos står några av mina favoritförfattare uppradade: Austen, Green, Irving, Rowling. Små snidade träfigurer föreställande afrikanska djur kikar ner över hyllkanten och är allmänt bedårande. På skrivbordet finns det egentligen inte någon plats att skriva på. Vill man ha yta får man använda en metod som involverar fösa undan. Högtalare, pennor, andlösa antal ritblock och anteckningsblock, dvd's och PC-spel, pärlor, kakor, franska läroböcker, lavendelblommor, oljefärg, datorn, räkningar och oräkneliga koppar med kaffeskvättar tar plats på den lackade träytan. Över allt detta hänger en lampaslashmobil med lysande trollsländor som slänger ett mysigt ljus på tangentbord och oönskade räkningar.

Allt verkar samlas på hög här, tills jag bestämmer mig för att ordna upp det. Då är det prydligt ett litet slag.


Sometimes we all need a little help.


Började dagen med en kopp kaffe, färg-ångor (inte helt frivilligt, men de nymålade delarna av huset är sjukt fina) och lite Rpattz. How To Be är en sjukt knepig film om tonåringen Art som inte riktigt har kommit på hur, ja, allt funkar helt enkelt. Han älskar musik, fast han är ganska dålig på det, och följer en självhjälpsbok som heter It's not your fault. Förhållandet mellan Art och förtfattare till den här boken är det klart bästa med filmen. Värd och se på grund av Rpattz ganska krystade, men ändå underhållande, skådespeleri.


För övrigt så har väl en stor portion av dagen gått åt till att fundera över saker som jag borde låta bli att fundera över. Telefonskräcken växer sig vild och galen och gör det, minst sagt, svårt att leva ett normalt liv. Kombinera telefonskräck med social fobi och du har ett säkert recept på katastrof. Jag önskar att det fanns en tablett som gjorde mig frisk. Som med öroninflammation. Ät de här tabletterna i en månad så är du frisk sen. Hade varit ganska bra. Det jobbigaste är nog ändå att ingen förstår vad jag är så rädd för. I don't blame them, though.

Men skitsamma. Ikväll ska jag på bio med familjen och äta en burgare på Donken. Skit i fobier, skit i tjocka lår, idag ska jag göra en av de få saker i livet som får mig att slappna av. Bio är en helt underbar verklighetsflykt.

KursivaLi


RSS 2.0